Nisan gezimizde Liman liman uğradığımız yerlerin yaşadığımız anılarını sırasıyla anlatacağım. Şimdi ise başlı başına ayrı bir başlıkta aktarılmayı hakkettiğini düşündüğüm bir balıkçı ve ağlarından çıkan balıkların hikayesini anlatacağım...
Knidosta tanıştığımız Bodrumlu Şahin Reis ve Knidos'ta aldığımız, Nisiros'ta temizlediğimiz ve Tilos Liman' ında yediğimiz barbunların hikayesini...
Şahin, otuzlu yaşlarda genç, derisi güneş ve tuzlu denizden iyice kararmış, yakışıklı karayağız bir balıkçı...
Aslen Bodrumlu, evli 8-9 yaşlarında bir oğlu varmış. Fransızca öğretmeni olan eşiyle bir yaz tatilinde Bodrum da bir otelde çalışırken tanışmış. Sevmişler birbirlerini ve evlenmişler...
Sezon da otellerde veya teknelerde gemici olarak iş bulup çalışıyormuş, Kış ayları ve sezon dışında ise balıkçı teknesiyle tek başına balıkçılık yapıp evinin rızkını çıkarıyor...
Bir iki aydır bu sulardaymış, kayığında yatıp kalkıyor...
Son derece terbiyeli, düzgün bir aksanla kendini ifade ettiği güzel bir türkçe konuşuyor...
Oldukça da kültürlü...
Knidosa vardığımızda saat 17.00 veya biraz daha geçti. Bizden başka kimseler yoktu sadece 2-3 balıkçı kayığı...
Ben, tekneyi bağlayıp neta ettikten sonra biraz peynir ve şarap açıp o güzel Knidos manzarasını seyrederken, Bizim fotograf delisi çocuklar fotograf çekmeye başlayıp balıkçılarla tanışmışlar ve Şahinle...
Laf lafı açarken bizim için bir sırtı hazırlamış Şahin, daha sonra da balığa çıkacağını gündüzden attığı ağları toplamaya gideceğini söyleyince bizimkiler de atlamışlar bizde gelelim diye...
Geç vakit döndüler balıktan...
Gerisini fotograflardan izleyeceksiniz...(fotograflar Murat Çamkoru)
Şahin, ağdan çıkan yaklaşık 3 kg kadar gelen tüm barbunları içinde buz dolu temiz bir kaba koydu ve bize verdi... Söylediği fiyatın epeyce bir üstüne parayı severek ödedik...
Ve o gece sabaha karşı güzel bir seyirle Nisirosa yola çıktık...
Nisirosta deniz suyuyla temizleyip buzluğa attığımız balıkları akşam bağlandığımız Tilos adasında afiyetle yedik...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder